ביקור קבוצת רפלקסולוגיות ורפלקסולוגים מצרפת בישראל - מפגש ברידמן
ביקור קבוצת רפלקסולוגיות ורפלקסולוגים מצרפת בישראל
מאת: יוכי קשת
משלחת של רפלקסולוגיות ורפלקסולוגים מצרפת באה לראות כיצד
מלמדים רפלקסולוגיה בארץ הקודש – היה מרתק
"כאשר מוניק חסון אלעזר, פנתה למכללת רידמן בבקשה לארח משלחת של כשלושים רפלקסולוגיות ורפלקסולוגים מרחבי צרפת, ראינו בזה הזדמנות נפלאה לסיעור מוחות מקצועי פורה, אומרת יוכי קשת מנהלת מגמת הרפלקסולוגיה במכללה. "אנשי מקצוע תמיד סקרנים לדעת מה הקולגות שלהם יודעים וכיצד הם עובדים. בטח כאלו שגרים במדינה אחרת". שאלתי את מוניק, שהיא בעצמה רפלקסולוגית בכירה ומטפלת רב תחומית, מה לדעתה יעניין את הצרפתים במפגש זה. היא האירה את תשומת לבנו לכך שישראל נחשבת כמדינה בה לימודי הרפלקסולוגיה מפותחים מאוד וגם האופן בו משתלבת הרפואה ההוליסטית במרחב הרפואי ייחודי. נציגות המשלחת ביקשו שאתן הרצאה שתתמקד בשלושה נושאים: ארבעת היסודות, אבחון מפות כאב ומטמורפיק, אומרת קשת. אלו, כך התברר לנו שלושה תחומי איבחון וטיפול שהם פחות מוכרים בעולם. לדבריה של מוניק חסון אלעזר, ששימשה בהמשך גם מתורגמנית בהרצאה, הרפלקסולוגיה באירופה מתמקדת באבחון וטיפול דרך קווי האורך (Zones Therapy) ובמפת ההשתקפות של יוניס אינגהם.
המפגש היה מרתק, אנושית ומקצועית, בשלב ההדגמה כששאלנו את הקבוצה על איזה משלושת הנושאים עליהן שוחחנו ירצו שניתן את ההדגמה, ענו כולן מטמורפיק. זה היה גם הנושא עליו נשאלו הכי הרבה שאלות.
באותו מפגש, מוניק נתנה הרצאה על מערכת הבריאות בישראל ששונה מזו בצרפת. היה חשוב, אומרת מוניק, שיבינו מה זה "קופת חולים", איך הרפואה המשלימה נכנסה למערכת הבריאות בישראל וכמה לימודי הרפלקסולוגיה נרחבים – במספר שעות לימוד, במגוון הנושאים הנלמדים בקליניקות הלימודיות ועוד.
רפלקסולוגיה אינטגרטיבית
בהמשך, מוניק ליוותה את הקבוצה בביקורה בבית החולים בני ציון שבחיפה. שם נפגשו עם סמי אטיאס, דוקטורנט וסגן מנהל שירותי רפואה משלימה בבית החולים. סמי הציג להם את הגישה הייחודית בה מטפלים משולבים בתוך בית החולים. לדוגמה, הרפלקסולוגים עובדים יום יום בתוך המחלקות בבית החולים, ומהווים למעשה חלק בלתי נפרד מהצוות הרפואי. אופן טיפול משולב זה, הזוכה לתמיכה ועידוד של ד'ר ערן שיף, המנהל הישיר של אטיאס, ייחודי לישראל ומדגים הלכה למעשה את תפישת עולמה של הרפואה האינטגרטיבית. סמי הציג מספר מחקרים מעניינים שהתפרסמו בכתבי עת רפואיים, והדגיש את חשיבות השימוש בכלים מדעיים ובמתודולוגיה של מחקר כדי לשפר את איכות הטיפול.
אסטל עדן, המנהלת בית ספר לרפלקסולוגיה בצרפת וחיה מספר שנים בארץ ארגנה למשלחת ביקור גם בבית החולים הלל יפה. שם הם נפגשו עם קובי רוזנגרטן ומספר רופאים שמשתמשים בשיטות השונות של רפואה משלימה (רפלקסולוגיה, שיאצו, דיקור) במחלקות שונות.
האגודה לרפלקסולוגיה
במהלך הביקור שארך כשבוע, נפגשה הקבוצה גם עם יוסי גולן, נציג האגודה לרפלקסולוגיה בישראל. יוסי סיפר על האגודה ועל היעדים המקצועיים שהציבה לעצמה
על הכנסים המקצועיים וימי העיון, ועל הקשר הרצוף עם בתי הספר והמכללות ובעיקר עם המורים והסטודנטים.
התגובות מצרפת
"תודה רבה על קבלת הפנים המדהימה שקיבלנו מהקולגות הישראלים"
"כולנו נשמח לחזור לפרויקטים חדשים"
"התרשמתי מאוד מהמקצועיות של כל המרצים"
" תודה רבה על קבלת הפנים המקצועית והחמימה בשלוש התחנות - מכללת רידמן, בית חולים בני ציון ובית חולים הלל יפה. התרשמנו מאוד מפעילות הרפואה האינטגרטיבית בבית חולים בני ציון. אנחנו נחזור בשנה הבאה עם קבוצה חדשה. הקבוצה שסיימה את ביקורה מעוניינת לחזור בשנת 2021 לסדנה של מספר ימים במכללת רידמן עם יוכי קשת ומוניק חסון אלעזר ללמידה מעמיקה של אחד הנושאים – מטמורפיק, טיפול בסרטן או ליווי מטופלות בתהליכי פריון היריון ולידה. "