top of page

ליווי היריון ולידה במגע הרפלקסולוגיה

ליווי היריון ולידה במגע הרפלקסולוגיה - קידום לידה

 

מאת: עדי אסף

מומלץ ורצוי לטפל בנשים בהיריון , היריון הוא מסע בן 9 חודשים, מסע תחושתי-פיזי, רגשי ומנטלי. הטיפול הרפלקסולוגי תומך בשניים, מכין את האישה ועוברה ללידה זורמת בה נדרשת ממנה הקשבה, גמישות מחשבתית וגופנית, הרפיה וקבלה.

הטיפול שמלווה את האישה ההריונית מאזן בין התחושות והרגשות שעולים, מפוגג את החשש והפחד מהלא צפוי ומכין ללידה. לכל שלב בהיריון יש התייחסות שונה ויש ללמדה. בנוסף, הטיפול גם מחדד ומדייק את התקשורת בין האישה לעוברה. מנסיוני, עוברים אוהבים לקבל טיפול הם נעים בשמחה למגע ידיי.

בכל פעם אני מופתעת מחדש לשמוע מצד מטופלות או מטפלים ש.. "מסוכן לטפל בנשים בהיריון". ואני חושבת שצריך להבין את תהליך ההיריון ולאסוף מידע וידע כיצד לטפל בצורה מטיבה בכל שלב ושלב מבחינתו של העובר והאישה.

אשתף אתכם בנושא מדובר ביותר והוא זירוז לידה. אני מקבלת שיחות טלפון רבות, בנוסח: "אני מאוד עייפה, אני כבדה, קשה לי ללכת, לוחץ לי, כואב לי, אני לא מצליחה לישון, אני רוצה שתעזרי לי ללדת במהירות האפשרית, את יכולה לזרז לי את הלידה, בבקשה..."

ואני כמובן רוצה להיענות לבקשה,  אני שואלת את עצמי, מי בוחר את רגע הלידה? האישה? או העובר?. (ישנה סברה, כשהעובר בשל להיוולד, ההיפופיזה שלו מתחילה להפריש אוקסיטוצין ואז גופה של האם מתחיל להפריש גם כן ומכאן מתחיל תהליך הלידה.)

אני מתבוננות בטבע ורואה כי קיימת תנועה טבעית והכל מתרחש בעיתוי הנכון, כאשר הפרי בשל הוא ייפול מהעץ, התרמילים יפתחו בזמן ויפזרו את הזרעים, טיפת טל תנשור לאדמה בזמנה. העוברים שלנו חכמים, קיים בהם דחף חזק שמוביל אותם החוצה, בדיוק ברגע הנכון עבורם. אך, אנחנו הנשים שכחנו את החיבור לתנועה הטבעית, איבדנו אמון בגוף שלנו ואנחנו לא בטוחות שנדע ללכת בכיוון הנכון ברגע הנכון. יתכן כי לימדו אותנו "להיות חזקות" "מובילות", "גבריות" "דוחפות". ואילו, הלידה דורשת מאתנו רכות, גמישות מחשבתית, תחושתית ובעיקר הקשבה. להאמין ולסמוך על הגוף שלנו, שקיים העיתוי המתאים.  על האישה ועל העובר להבשיל אט אט ללידה, התקשורת והסינכרון בינהם חשובה.

במהלך ההיריון אישה שומרת על העובר שלה, מגנה עליו ומאפשרת לו להתפתח בתוכה, היא ערה לתנועותיו, מצוקותיו ועכשיו לקראת הלידה היא צריכה להרפות, לשחרר ואף להיפרד. לעיתים זהו תהליך שמעלה פחד ואי וודאות מהשינוי, מהלידה, מהאימהות המתקרבת. כל אלה עלולים לכווץ את האגן, מתח נאסף בבית החזה ומקשה על הנשימה, הגב וכפות הרגליים מתקשות בעומס המשקל. ברור שהמערכת ההורמונלית לא תכנס לפעולה בעת כיווץ, מתח וחרדה.(זאת אחת הסיבות למצג עכוז, נושא למאמר אחר).

התפקיד שלי כמטפלת במצב זה להסביר לאישה על המעבר הצפוי, הלידה תתחיל רק כשהגוף מוכן והנפש גם כן, בטיפול נזהה את מוקדי המתח וההחזקה נעסה ונגמיש אותם. על האישה  לבחור להרפות, ההחזקה כבר אינה נחוצה, לנשום סבלנות לתוכה.  הטיפול יתמקד בלפתוח את המפרקים בגוף ובכפות הרגליים, פעולות שיגמישו את הגוף, נרווח ונאפשר את התרחבות הנשימה כי אורך רוח וסבלנות מצוי בשאיפה ובנשיפה. נשחרר את המתח לאורך הגב בטלטול עדין בגוף ובכפות הרגליים, נשחרר את העומס והלחץ באגן. נשתמש גם בטכניקה שיוצרת הרפיה עמוקה, מאזנת יסוד אחר יסוד בכפות הרגליים, כל אחד במקומו ומתוך זרימה הרמונית בינהם, בעיתוי הנכון הרגש יחבור להרגשה ולמחשבה. חשוב להזכיר לאישה את הכוחות שעומדים לרשותה ולכוחות של עוברה ובשיתוף פעולה יצלחו את הלידה. בלידה נולדים השניים תינוק חדש ואם חדשה, מאחלת להם בהצלחה בהמשך המסע.

עדי אסף, מטפלת ומורה לרפלקסולוגיה במכללת רידמן מעל 25 שנה מתמחה במעגל הפריון, היריון, לידה ועוברות.
מעבירה קורסים וסדנאות במשמר השבעה בנושא פיריון, היריון, מטמורפיק, צ'אקרות והתפתחות.
לדף הפייסבוק של עדי לחצו כאן

bottom of page